Služby

Živo v pamäti

Mať sviežu pamäť na starosť by chcel iste každý z nás. Aby nás netrápila strata pamäte, padajúce vlasy, plešatá hlava, či iné veci, ktoré súvisia so starnutím. Máme rôzne priania. Niektoré sa nám naplnia, iné nás obídu a osud nám uštedrí práve to, čo sme nikdy nechceli. Po čom sme netúžili. Samy na vlastnej koži budeme vidieť a cítiť ako to vlastne s nami bude, keď budeme starí. Prežijeme si to. Každý jeden z nás. Pravdaže tí, čo budeme mať to šťastie.

Nikto nevieme, čo nás postretne a mali by sme sa na to pripravovať už dopredu. Aspoň na to, čo vieme ovplyvniť. Posilňovať svoju pamäť, aby nám neochabla a bola naďalej činná. Sú síce veci, ktoré neovplyvníme, ale stále sú tu tie veci, čo ovplyvniť vieme. Tak sa venujme tým.

žena fotí

  • Vytlačte si svoje fotografie, ktoré máte v telefónoch alebo na externých diskoch. Keby to mala byť len najlacnejšia tlač fotografií. To je úplne jedno. Záleží len na tom, aby ste to spravili. Ak vám už bude pamäť slúžiť menej, tak sa môžete pozrieť na zažité chvíle a zaspomínať. Najlepšie, ak k nim budete mať napísané aj nejaké poznámky alebo aspoň dátumy a miesta, kde boli nasnímané. Možno budete na ne hľadieť s úžasom a prekvapením, že si nespomínate… no môže vám to pomôcť si zaspomínať a prísť na to, že váš život stál za to.

dva smartfóny

Pamäť vám možno čas zoberie, no fotky, tie vám ostanú. Pri nich môžete každý deň objavovať, čo všetko úžasné a krásne ste v živote spravili. Alebo s kým všetkým ste strávili svoj drahocenný čas. Aký pekný nabitý život plný zážitkov ste mali. Možno budete každý deň objavovať to isté, no aspoň budete vedieť, že ste skutočne žili a neprežívali. To je viac než čokoľvek. Verte mi, že takéto veci na starosť oceníte viac než drahý nábytok a zlaté šperky. Vo fotografiách sú ukryté skutočné hodnoty ľudského života a šťastia. Tie, ktoré vám nenahradí hocijaká hmotná vec.

Podobné príspevky